Galishimo missar en älg till

Under gårdagen blev det uteritt igen. Vi var fyra ryttare som begav oss på milsrundan. Nu är det bara en uteritt kvar på söndag innan älgjakten börjar, då drar jag ned på uteritterna ett tag. Apropå älg så såg vi en älg även denna gång. Vi träffade ju även på en älg i juni i år! Den stod denna gång ca 150 meter bort på andra sidan ett fält, långt borta till vänster. Det var skymnig och solnedgång och man blev häpen över hur vackert den stod där i brynet.

Galishimo kände lukten av älgen och började stirra väldigt nyfiket i totalt motsatt riktning, till höger. Jag förmodar att det var därifrån älgen kom. Så han missade älgen totalt. Trots att älgen på intet sätt stod stilla utan rörde sig lite och stannade för att titta på oss då och då.

Detta är andra gången i år Galishimo totalmissar en älg som är klart inom synhåll. Lite roligt med tanke på att Galishimo håller tvångsmässigt utkik över precis allt, och är uppmärksam på precis allt, men att han liksom missar helheten då han intensivt fokuserar på lukter, blommor och kvistar och klippt gräs, när det står en älg, fullt synligt i närheten.

Då smälter hjärtat, lite...




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet