Ettans allmäna mysighet och ett boktips


På semestern så följer jag min egna tradition och boar in mig. Det blir mest saker från JYSK och RUSTA som har lite billigare utbud. Förra året gjorde jag ju om väldigt mycket i mitt rum och nu finslipar jag på lite mer. Jag köpte en ny filt och ett nytt sängöverkast till sängen. Det blir mer mönster och mer rosa hela tiden i mitt hem. Jag tror att jag har haft kvar någon slags ovilja att göra mitt hem för feminint men denna spärr verkar släppa med åren och nu freakar jag loss med så mycket mönster och rosa som jag bara hittar. Det känns skönt. Mönster är också sköna. Det känns levande då. Trevligt.  Förut lät jag bli mönster och ville ha det cleant och stilrent med blott någon enstaka "udda" detalj som krydda. Nu tycker jag det är fegt. Det ska chansas lite. Det blir mysigare då.



Sedan ägnade jag kvällen åt möbelbygge...



Jag gjorde precis som förra året och lyssnade på en bra ljudbok för att orka pilla på de timmar det krävdes att bygga möbeln. Jag lyssnade klart boken "PEAK - secrets from the new science of expertise" som på svenska heter "PEAK - vetenskapen om att bli bättre på nästan allt". De senaste böckerna jag läst på sistone har jag lyssnat på engelska för att hålla igång språkkunskaperna. Vilket också är ett lättsamt sätt att peaka sig. Boken går igenom principerna för att utveckla olika talanger och det blir några intressanta slutsatser. Jag blev i alla fall väldigt sugen att kämpa vidare med Galishimo efter boken. Vi har mer att hämta!


Efter två timmar hade jag byggt ihop möbeln klart. Det är ett avlastningsbord att ha i hallen! Jag blev jättenöjd och stolt över att jag fick ihop det trots att det enligt instruktionsboken stod att man måste vara två personer för att få ihop den. Jag bara:
"MEN MAN FÅR VÄL VARA LITE INNOVATIV?!?"
och det var jag. Det gick lösa. Man har ju knän. Fötter. Tår. Massor av kroppsdelar som inte kommer till nytta i vanliga fall när man ska sätta ihop saker för egen hand. I morgon letar jag lyktor och kanske lite korgar och annat pyssel att ha på bordet. Just nu brinner det en liten tillfällig lykta med ett ljus på avlastningsbordet i hallen och det blev verkligen ett lyft för Ettans Allmänna Mysighet. Det ser ut mer som man kommer till ett hem redan nu direkt, när man kliver in i hallen.
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet