Smoothebowl - det går inte misslyckas

Jag har ju varit sjuk och skjutsat hem Björn från sjukhuset, jag fick även min veckomat hemlevererad idag eftersom jag anade att jag var på väg att bli sjuk när jag gjorde beställningen i fredags. Det kändes underbart att få maten levererad vid dörren av trevlig personal.

Sedan slängde jag ihop en stor näve cashewnötter, babyspenat, avokado, en halv banan, havremjölk och kokosmjölk samt blåbär och lite salt. Jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha, och inte ha, i smoothiebowlen så jag tog lite av varje. Det tog ungefär fem minuter att slänga ihop och mixa med en stavmixer till en jämn smet.

Och det blev så gott. Det blev så sjukt gott! Jag kan alltså inte misslyckas med detta. Knappt någon disk blir det heller. Hade jag vetat att detta skulle utvecklas till en så trevlig smakupplevelse så hade jag sparat lite skivad banan och ett spenats-blad som dekor på bowlen, för en fulländad bild, men jag trodde på riktigt inte att detta skulle vara så gott och gå så lätt att sno ihop.

Jag har fått för mig att mat blir godare ju mer man anstränger sig och eftersom jag inte vill anstränga mig så räknar jag inte med goda resultat. Men denna regel gäller inte med smoothiebowls. Det är bara att slänga i whatever som innehåller något nyttigt, och mixa. Prova själva!

Ett tips är bara att inte använda vanlig mjölk då det på något vis kan skära sig och skikta sig, med andra ingredienser, om man har otur.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback