Det bästa med att bo ensam

Måndagkväll råkade jag somna vid åtta på kvällen. Tisdag morgon vaknade jag sju timmar senare, klockan 03.00. Pigg och utvilad! What to do? Jag drog fram dammsugaren,plockade fram en trevlig ljudbok i hörlurarna, diskade, rengjorde badrummet, bytte sängkläder, tvättade två maskiner (eftersom tvättstugan givetvis var ledig), sorterade lite i garderoben och slocknade åter vid 06.00. Sedan ringde klockan vid 07.00 och jag sträckte på mig och gäspade. Sammantaget åtta timmars sömn, alltså! Jag vaknade till en väldigt ren lägenhet och doften av nybytta sängkläder. Det var som att jag gett mig själv en liten present.

Tänk vilken tur att jag bor ensam. Annars hade jag vaknat klockan 03.00, fått en flyktig tanke om allt jag borde göra, insett att ingen sambo skulle önska att jag drog fram dammsugaren denna tid på dygnet, rastlöst skruvat på mig flera varv i sängen till klockan 06.00, somnat om, och sedan varit halvsur resten av tisdagen för att jag "sovit dåligt".

Även igår somnade jag vid 20.00. Även idag vaknade jag vid 04.00. Det ska bli en härlig, långsam morgonjogg och lång dusch nu innan jobbet börjar. I mitt nyskurade badkar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback