Man kan bli bra på vad man vill!

Jag har haft ganska intensiva dagar på arbetet nu. Alla i arbetslaget fick göra personlighetstester och sedan fick vi diskutera hur vi drar nytta av varandras personligheter och hur vi samverkar på bästa sätt utifrån vad som kommit fram.

För mig kändes det otroligt bra, eftersom jag ofta får höra att jag är välstrukturerad och "fyrkantig" vilket jag ofta opponerat mig mot. Det är helt enkelt 15 års kontorsarbete som tvingat fram den kompetensen hos mig, och inget som jag i grund och botten har haft lätt för. Jag gör ofta Excel-filer med översikter på mitt arbete, har ofta Powerpoints när jag redovisar saker, håller alltid tider både på redovisningar och möten, och driver sällan iväg i diskussioner, vilket får folk att tro att jag i grund och botten är väldigt saklig, konkret och strukturerad. En vanlig kommentar från mig på möten kan vara "Ska vi gå tillbaka till huvudfrågan?".

Men ni som läser bloggen vet ju att jag har andra sidor, och det sken verkligen igenom på personlighetstestet. I min grundpersonlighet är jag fantasifull, kreativ, humoristisk och känsloorienterad. Jag trivs bra i kaos och undviker struktur på fritiden. Jag har lätt för att bli utmattad, eftersom jag går på inspiration när jag arbetar, och lätt går igång lite för mycket. Att jag blivit bra på struktur, saklighet, system och diskuterar väldigt konkret på arbetet, är inget annat än resultatet av väldigt många års träning och en personlig vilja att finslipa på sina brister. Däremot kan jag bli mentalt trött av för mycket struktur, den som redovisade personlighetstestet jämförde det med att skriva med vänster hand om man är högerhänt. Det går, och man kan bli bra på det, men det kommer alltid att ta lite mer energi...

Men det jag tog med mig främst är att man faktiskt kan bli bra på vad man vill. Om man är beredd att kämpa lite.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback