Dressyrträning och grillat!


Eftersom vi korvade oss mycket igår (fortfarande mycket nöjd med korvandet) så tänkte jag öva rakriktning och framåtdrivning idag, så Galishimo inte korvar ihop sig till en liten knut i rena missförstånd i tid och otid. Det gick ju inte så bra när jag tränade galoppfattning senast då han blandade ihop det med sidoförande hjälper. Det är ju ett misslyckat pass att lära sig något av, och det jag lärt mig av ofrivilligt korvande, är ju att se till att varva sidoförande pass med ridpass då vi bara tränar på att rida framåt och rikta honom så rakt det går. Ridningen gick dock bättre idag, än den där katastrofgången för två veckor sedan, vilket känns som en stor lättnad.

Galishimo är inte så himla stark i galoppen men jag har ju bara mig själv att skylla. Rider man för lite galopp i dressyren så blir ju inte hästen stadigare av sig själv, direkt. Men idag var det underbart väder och väldigt tryggt att rida ute så då gick det utmärkt att träna galoppfattningar.

Lite blåste det, men inte så någon liten arabhäst svävade iväg med vinden.


Under tiden jag red och hurrade för Galishimo, så tände Björn grillkol och stekte kött, sparris, majs, haloumi på grillplatsen vid stallet. Vi åt tzatziki och potatissallad till detta, delade på en Cola, och njöt i solen med hästarna omkring oss. Det är så här jag vill ha min sommar. Varken mer eller mindre.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet