Väggar, hörn och ridskoleridning


Jag åkte till ridhuset idag tillsammans med Björn för att kämpa på med väggar och hörn i ridhuset. Galishimo tar det hela ganska bra, men vi pressade ju honom ytterligare med livsfarliga koner ("KON! KON! KON!") som han var tvungen att klämma in sig mellan, idag. Han skötte det strålande. Blott en gång så fick han lite panik och tvärvägrade passera den farliga extremt utmanande hörnpassagen (skrivet med viss ironi), men i det stora hela så var han ganska med på utmaningen. Jag var inte helt avspänd jag heller men det blev bättre för varje varv.


Sedan var det några som skulle ha lektion på ridhuset och jag kom av mig lite. Det blev lite för mycket liv och rörelse trots att alla var lugna och trevliga. Efter att jag suttit av på Galishimo kom instruktören fram och presenterade sig, då vi aldrig setts. Jag presenterade mig i min tur, och berättade att jag var lite ridrädd och att jag själv funderat på att gå på regelbundna ridlektioner med Galishimo, men att jag var lite osäker på om jag klarade det. Jag var faktiskt, för ovanlighetens skull, så pass nyfiken att jag frågade om jag fick hoppa in en liten kortis i den pågående lektionen, med Galishimo, för att känna hur han kändes i en lektionsmiljö. Instruktören frågade de andra ryttarna och de sade att vi var varmt välkomna att göra ett litet gästspel.

Och OM Galishimo passade! Han skötte sig fantastiskt fint, följde fyrkantsspåret och hade "koncentrationsöronen" på sig hela tiden. Vi tränade på stora mittvolten, volt tillbaka och snett igenom. Jag red med dem ungefär tio minuter. Jag följde fyrkantsspåret nästan hela tiden förutom när det kom en elev på läktaren, och vi kom lite för långt ifrån de trygga ridskolehästarna som vi annars följde som en liten osynlig grå svans. Man vill ju inte att Galishimo ska göra något litet skutt som i sin tur genererar att de andra hästarna gör skutt som i sin tur genererar att någon stackars ridskoleryttare (som faktiskt betalat för sin kurs) tuggar grus. Så vi tänkte att det var bättre att ta det lite försiktigt och mest glida med.

"Inte var det några problem med den där! Ni skulle passa jättebra på lektionsridning!" sa instruktören glatt när jag tackade henne varmt och avvek. Själv var jag supernöjd! Vad snälla dom var som lät mig få glida med!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet