Dressyrkurs

Efter lite tvekan så bestämde jag mig för att testa en ny dressyrtränare med Galishimo. De senaste månaderna har jag ju inte haft någon succé i ridningen och pengarna har mest känts kastade i sjön. Men man kan ju inte ge upp alldeles och nu har jag ju både tid och energi. Dessutom var det Sara och hästen Juan som ville ha sällskap på deras ridkurs och jag känner mig trygg att rida med dem.

Dressyrtränaren placerade ut koner och vi fick rida en enklare bana och träna på ridvägar och volter. Väldigt basic och precis vad jag och Galishimo behöver. Tränaren hade även knytt fast en liten whippethund efter kortsidan på ridbanan. Trots att det var en väldigt klok och stillsam whippet så tyckte Galishimo att det hela var galet spännande. Både konen på marken och den stillsamma whippeten.



"KON! KON! KON! KON!" utropade Galishimo upphetsat med hela sin hästkropp, när vi passerade konerna.  Sedan utropade han:
"HUND! HUND! HUND!" varje gång vi passerade hunden. Under en timmes tid.

Tränaren lät lugn och metodisk och guidade mig med väldigt mjuk och bestämd röst hur jag skulle svara med kroppen när Galishimo utropade "KON!". Jag vågade inte trava förbi konerna och hunden från början utan gjorde det med guidning av tränaren, men på slutet gick det alldeles utmärkt.

Saker jag fick med mig att tänka på:

1. Galishimo är ingen unghäst längre och behöver varken låga händer eller ledande tygeltag för att begripa vad jag menar. Han må titta storögt på saker, men han är inte en bäbis i kroppen.

2. Jag gör för kraftiga galoppfattningar med ytter ben, så jag ska bara fatta med det inre benet i stället, och sätta en väldig tyngd på det, så kommer han att lättare begripa fattningarna.

3. Han får icket korta stegen i skritten när vi passerar "KON! KON! KON!"-områden utan måste marschera raskt och förskräckt rakt mot döden. Jag menar konen. Rakt mot konen.

Generellt var Galishimo faktiskt bättre än någonsin. Man måste få signalera "KON! KON! KON!" med stora ögon och spetsade öron, när man är en liten arab. Men han gjorde i övrigt precis vad jag bad honom om. Han gick fram för skänkeln, och varken sprattlade eller brallade en enda gång.

"Hur tycker du träningen gick?" frågade tränaren och jag svarade precis som det var, jag var överlycklig och supernöjd! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet