Älghorn som inredning

När jag var hos pappa så gick vi in i ett av hans förråd. Pappa undrade om det var något jag ville ta med mig därifrån, och ta med mig hem.
"Där! Är de där älghornen hela?!" frågade jag förtjust över några välbekanta, vita, taggar som skymtade nästan högst upp på en hylla vid taket. Pappa tog en liten stegpall och plockade ned det lilla älghornshuvudet.
"Den här kan du absolut få ta, här gör den ingen nytta." sa han och jag lade den genast i bilen, för att inte glömma den.


Jag blev så taggad att jag genast åkte på Biltema innan jag åkte hem till min lägenhet. Köpte Primer (underlagsspray) och sedan en slags stenliknande färg att ha på plattan, och sedan kom ju den stora frågan vilken färg själva älghornen skulle få.








För att få ett vettigt val på älghornen tänkte jag vilken färg som skulle passa bäst i min lägenhet. Inte vad som skulle passa hornen bäst. Så det föll på kopparfärg. Koppar, alltså! Från början kände jag mig väldigt osäker och undrade om även detta skulle bli en sorglig historia liknande den skrikblåa transport-katastrof-målningen som jag gjorde i våras. Men så fort den första kopparfärgen spridit sig över hornen så visste jag att detta blir rätt. Det blir så sjukt rätt. Så galet rätt!


 Nu ska färgen härdas och klarlackas så det är några dagar kvar. Men det kommer att bli bra!


Den svarta gamla träplattan blir vit i sten-imitation! Detta blir hur snyggt som helst! 


Slutresultatet kommer att redovisas om några dagar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet