Det är jobbigt (men roligt) att jobba!

Jag ligger lite efter på uppdateringarna här. Kan ha lite med jobbet att göra. Jag har fått i uppdrag att göra en jämställdhetsanalys på 1430 beslut. Det är alltså beslut som socialsekreterare fattat rörande stöd till enskilda individer som jag ska titta på. Jag hade blott mellandagarna på mig. Var det tänkt. Det har blivit lite övertidsjobb i stället.

Eftersom tekniken inte är så bra som den borde vara, så har jag fått slå upp alla 1430 beslut var för sig, för att se eventuella trender och mönster från ett jämställdhetsperspektiv. Jag kan ju säga redan nu att en slutsats i min analys blir ju att vi måste använda vår teknik bättre för att göra enklare jämställdhetsanalyser. Vi är redan på väg att få ett nytt system, men vi måste använda det rätt också. Jag vill visa hur viktigt det är att använda det nya systemet bättre, så ledningen blir nyfikna på vad som kan hända om vi utvecklar detta ytterligare. Och ska jag åstadkomma detta mål, om att väcka nyfikenhet, så måste jag gå in i varje beslut och se vad jag kan plocka fram. Får jag inte andra riktigt nyfikna, på väldigt kort tid, så har jag failat. This is important shit.

(Självklart har folk med viktiga jobb ledigt, 
men ja... sådär kändes det när jag slog upp person 896... ) 

Jag är jätteglad över att jag har en hel del tankar och ideér från jämställdhetsperspektiv sedan innan, samt att jag arbetat som beslutsfattande handläggare i 14 år, så jag har en liten känsla på vad som kan vara intressant att kolla upp närmare, och inte. Jag har redan hittat några intressanta skillnaden, exempelvis att medelåldern för olika typer av stöd skiljer sig från män och kvinnor. Jag är också nyfiken på att se om samboskap eller giftemål påverkar män och kvinnors stöd olika, få se om jag hinner söka upp även detta! Det blir alltså ett pillerjobb då man får gå in på varje utredning och kolla civilstatus... om vi har ett system där man kan söka på "beslut" och "civilstatus" så kommer detta att bli lättare. Eller varför inte enkelt kunna söka på medelålder uppdelat på kön och beslut? Hoppas detta kommer med det nya systemet som introduceras 2019!

1430 beslut alltså. Sug på den! 
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet