Crates arabian 2396

Galishimos sår i benet har gått upp igen. Det kommer nog att behöva tid på sig att läka. Men det ser fortfarande jättefint och rent ut, han är inte svullen eller halt. Men det blir nog lite vila för oss båda en liten stund framöver. I fredags så tog jag in honom och ryktade upp honom grundligt och flätade om manen på honom. Han verkar kunna det där med manvård nu och står stilla som en liten staty när jag borstar ur flätorna och flätar om dem.

Sedan har jag diskuterat med mina närmaste om hur jag ska få upp självförtroendet med Galishimo igen. Det är så många aspekter som man får tänka på. Är jag för prestationsinriktad? Ställer jag för höga krav och förväntningar på oss? Är jag för trött efter arbetet när jag rider honom? Får jag rätt stöd från rätt tränare? Vilar jag för lite?



Ofta när jag blir osäker på Galishimo så har ju tankarna om en westernsadel poppat upp och jag har ju provat flera westernsadlar. Jag har en föreställning om att en bra westernsadel borde kunna skapa lite mer trygghet de gånger som han är 'på fjanten' när vi rider ute. Jag har både köpt och sålt westernsadlar, samt provat sadlar som jag lämnat tillbaka. Jag har hunnit med några sadlar på våra år tillsammans.

Ibland har westernsadlarna (eller andra sadlar för den delen) känts bra några dagar men sedan känts lite sämre. Lägg dessutom till att Galishimo har ett sadelläge som är lite speciellt (smal fram, bred på mitten, liten manke, rak rygg)  och att det blir lite krångligare att hitta något bra till honom då.


Men efter veckans misslyckade utepromenad med Galishimo så fick jag en liten kris, och med det även lite nya krafter. Jag har hört mig för på internet... och nästa vecka så kommer det förhoppningsvis en ny crates arabian, som jag ska prova ut.

Det är en kort sadel med bomstorlek "arab" och anpassad för raka ryggar. Den är väldigt gammal, troligen från 90-talet. Men väldigt, väldigt vacker. Mörkt brun och med fina detaljer. Nu håller jag tummarna att den passar Galishimo! Annars så ska jag se om jag kan piffa till den ytterligare, och lägga ut den på annons.


Kommentarer

  1. Hej
    Jag har precis köpt en likadan sadel som din till min Islandshäst. Var väldigt tveksam då den ju är så gammal och tänkte att den kanske inte ens går att rida i, men du har ju ridit i din i flera år nu och min (som nog kommer i nästa vecka)är tekniskt exakt som din. Hoppas nu den passar min lilla häst.
    Kul att läsa om dig och din fina lilla häst, vilken resa ni gjort.
    Jag köpte min när han var 2 år precis som din, men min har varit mycket smidigare än din kan man säja. Han är jättesnäll och orädd och trygg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, jag läste inte ditt meddelande förrän nu. :) Finns du och din häst på instagram? Passade sadeln? :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet