Shoppat luftkonditionering!

Jag är så glad att jag fick en bättre titel och ett förbättrat löneläge förra året. Livet blev lite enklare och det är underbart att inte behöva vända på varenda krona, utan faktiskt få pengar över. Jag är glad att jag inte slagit på direkt med en tvåa, då hade jag ju genast fått nya månatliga utgifter som hade följt med ett större boende. Det hade tagit udden av lönelyftet, så jag är glad att jag bott kvar i min lilla etta och sett till att köpa flera olika ridkläder, två sadlar till Galishimo och lite annat som jag blir glad av.

Nu kommer nästa inköp som jag är otroligt glad över att ha prioriterat. AC-luftkonditionering till min lilla etta! Min etta är ju på högsta våningen och har ett snett tak i sydvästligt läge vilket gjorde att lägenheten blev kokhet efter lunch och på kvällen förra sommaren. Den var knappt beboelig och jag sov väldigt ofta hos Björn. Dessutom var jag ganska sjuk och väldigt slutkörd förra sommaren och man vet ju inte om dålig nattsömn kan ha bidragit till detta.

Nu vet vi ju inte om även denna sommar blir en varm sommar, men våren kom i alla fall väldigt tidigt och det har redan börjat bryta ut skogsbränder i södra Sverige, så jag förbereder mig på det värsta.



Men om ca två veckor kommer denna till mig från Elgiganten! En Woods Cortina Silent G! Den gick på nästan 6000 kronor så jag hoppas den kan göra underverk och skapa ett svalt skönt hem om det blir varma sommardagar även i år. Jag valde just denna modell för att den såg ganska stilren ut, och så var det den tystaste på marknaden. Då kanske jag sover gott även när den är påslagen.




Gud vad Terven hade blivit glad över en luftkonditionering. Min fina hund som inte gillade sommarvärmen. Tänk att hon fortfarande finns nära hjärtat, trots att fem år passerat sedan vi två var tillsammans.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback