Om jag kunde rida som jag kunde longera

Idag har jag longerat Galishimo under lunchrasten. Han gillar inte riktigt när det fladdrar i de vita höpåsarna utanför hagen när jag longerar. Och jag hade lite tråkigt och tyckte han var lite väl energisnål och markbunden i sin galopp. Nu är han ju en arab och SKA ha energisnål galopp så det var ju inte så att det var förbjudet, men det borde ju gå peppa upp lite.

Så precis när Galishimo passerat fladdret och riktat sin allra käraste rumpa och ögonvrå mot prasslet, så skuttar jag till och skriker: "SPRING!"

Och som han sprang. Den lilla Galishimo. Som han sprang. Först flög han rakt upp i luften. Sedan fick han panik och sköt den lilla rumpan under kroppen som en liten kanin och sköt iväg i små kaninskutt i 10-20 meter som sedan urartade till en mer långsmal bock -och sparkserie, i rent självförsvar, så leran yrde åt alla håll. Och jag skrattade, och skrattade. Efter att han bockat klart tittade han förvånat på mig.
"Du måste ju fly!" skrattade jag och pekade på prasslet.

Sedan försökte jag göra samma sak igen. Väntar tills han är lugn, väntar tills han har fladdret i ögonvrån och galopperar lugnt, och sedan skrek jag:
"SPRIIIIING!" och sprang plötsligt undan.


Denna gång skuttade han bara iväg fem meter men avbröt sig snabbt, och tittade skeptiskt på mig.
"Nädu. Du retas ju med mig. Vad håller du på med?" såg han ut att säga. Och jag fortsatte skratta över dagens dåliga men träffsäkra humor. 


Tredje gången jag ropade "SPRIIING!" så ignorerade han mig fullständigt. Han vek bara bak ett öra lite irriterat på mig som om han tyckte att skämtet inte var roligt längre.


Inte ska jag komma här och göra mig rolig på hans bekostnad. Nu tyckte han att det var slut-tramsat.

Tänk om jag bara hade samma humor i sadeln, bara... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback