Erbjudande om häst

Jag fick ett erbjudande om att köpa en unghäst idag. Det började genast snurra i huvudet, och huvudet har gått på högvarv sedan dess. Till att börja med är unghästen lite finare än... jag ska inte skriva "finare än vad jag förtjänar" men ja. Nästan. Nästan finare än vad jag förtjänar.

Definitivt vackrare än vad jag tänkt mig när jag fantiserat om hästköp, i alla fall. Jag har hört mig för om hästens stamtavla till de som är insatta i rasen, och de säger "KÖP!" Både unghästens mor och far har fina stamtavlor på bra presterande hästar, enligt dem som kan. Ingen oseriös avel så långt ögat kan nå.

Jag har vridit och vänt på ekonomin, och det känns lite så här... så här känns det.. kan jag spontanköpa två sadlar till Galishimo för sammanlagt 25.000 kronor så har jag råd att ha en häst till.

Särskilt nu när sadlarna är inhandlade. 

Säljaren frågade om hon kunde ringa mig idag och jag fick nästan en chock men skrev "Självklart!" och lämnade mitt nummer. Så nu har vi pratat och spekulerat fram och tillbaka. Det verkar verkligen vara en häst för mig. Nu måste man ju gissa en hel del, för unghästar kan ju utvecklas väldigt mycket åt olika håll, men ägaren upplever henne som självständig och modig, med lite integritet.

Sedan får vi ju se vad som händer. Kanske kommer någon lokal förmåga och paxar unghästen innan jag bestämt mig. Kanske inte. Kanske hittar ägaren en bättre köpare, eller vill behålla hästen själv. Hästen ska vara kvar hos ägaren några månader till i alla fall. Det blir inga snabba kast här, varken jag eller ägaren ville påskynda processen.

Hur som helst ska Galishimo vara kvar och tränas, för han hör till familjen. Men kanske blir Galishimo tränad lite lättare och lite mer på hans egna villkor, utifrån hans egna dagsform. Det kanske blir lättare så för oss båda.

Men jag har ju inga barn och inga andra intressen på fritiden just nu. Björn skämtade och sade att jag behöver bara lägga den tid som jag surfar hästannonser på - till att faktiskt ägna mig åt min nya häst.

Det finns nog plats för en häst till..


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback