En födelsedagspresent

Jag fick en liten eftersläng av influensan som jag hade kring jul, och har haft precis samma symtom som innan. Jag har hostat på nätterna och inte kunnat sova, samt känt mig väldigt trött. Jag klarade arbetet nätt och jämt, men helgen fick innefatta lite mer vila än vad jag planerat.

Nu är det ju så att jag fyller år i morgon, på måndag, och det passar ju bäst att bli firad nu till helgen. Tyvärr orkade jag inte så mycket firande i lördags. Jag hade ingen aptit, sedvanlig existensiell ångest som jag alltid får när jag är sjuk ("Vad är min jävla uppgift på den här jävla planeeeeteeen?") och orkade inte så mycket mer än att dammsuga ettan.

Men Björn kom och hälsade på hos mig på lördagen, och hade med sig ett STORT och fjäderlätt paket. Jag höll på att dö av nyfikenhet (och sedvanlig existensiell ångest) så trots att vi tänkte skjuta på presenten till söndagen så öppnade jag den på lördag kväll i stället.


Det var en taklampa till min lägenhet! Från början blev jag lite skeptisk. Ska verkligen Björn köpa inredningsprylar till mitt hem. Mitt hem. Där jag bestämmer? Skulle jag själv ha köpt en sådan taklampa?
"Jo, det skulle du, du har pratat om den här typen av lampa." sade Björn. "Flera gånger." lade han till.
"Dessutom har vi snart dejtat i två års tid och jag börjar känna dig ganska väl..." lade han till. 

Sedan fick han upp den. Och han hade rätt.

Mitt bland tröttheten, den existensiella ångesten, och aptitlösheten så lyste plötsligt ett varmt gult sken över min lilla etta. Ett mysigare sken än vad jag hittills haft i min bostad. Från en fluffig liten lampa som inte bländar.

"Det blev ju faktiskt jättebra." konstaterade jag förvånat.

Och glodde en stund på Björn.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback