Konsten att hålla i pengar

En av mina stora nackdelar är att jag är jättedålig på att hålla i pengar. De bara försvinner iväg. Och jag har alltid en orealistisk syn på hur mycket (eller lite) pengar jag faktiskt har. Nu har jag ju avbetalat min bil klart och även sadeln jag köpte i september, så jag är ju skuldfri.

Förmodligen i minst tre dagar till.

Hjärnan går bärsärkargång. Jag vill måla om fondtapeten i ettan. Jag vill köpa nytt sängöverkast. Jag såg en fantastisk matta på MIO möbler. Jag behöver en vinterjacka att rida i och Galishimo behöver ett vintertäcke, mina nya ridstövlar SKRIKER efter mig att jag ska köpa dem, förresten behöver jag verkligen VERKLIGEN en bil med dragkrok och så måste jag byta kamrem på den bil jag redan har och vem i helvete äger inte en cykel i dagens samhälle om inte JAG. Cyklar är ju INVESTERINGAR.. jag har ju inte heller någon garderob (kläder har jag men inte ett fint skåp) och varför inte en skitfin bäddsoffa i stället för min dubbelsäng som tar upp halva utrymmet i ettan... En hund hade också suttit fint. Väldigt fint.

Tänk vad bra om jag hade haft mer pengar så jag kunnat sitta i min fantasi-soffa och klappa min lilla fantasi-hundvalp och så kunde fantasi-hundvalpen hoppa ned och plötsligt fantasi-pinka på den nya fantasi-mattan. Tänk vad mycket lyckligare jag hade varit då! Minsann!

Tur att jag vill så mycket att jag förmodligen inte kommer att kunna bestämma vad som är mest viktigt och kanske lyckas stå på mig ett par veckor till.

Eller så står jag där plötsligt med 70.000 i skulder igen. Och en fin bil. Med dragkrok.... :/

Men det hade ju bara varit awesome om jag lyckades spara ihop lite pengar, först... 



Killen som jag alltid vill skämma bort...
.
* fotnot till länken jag hade tidigt i detta inlägg. Punkt 4 att göra slut blev ju det slutliga valet hur som helst, och dåvarande sambon fick tillbaka vartenda öre han lagt ut. Vad lärde jag mig av detta?! Jo, att bilar löser transportproblem - inte relationsproblem!

Kommentarer

  1. Sälj bilen. Köp en garderob, bäddsoffa, valp och en volvo 245. Med dragkrok. Jag tror inte ens att de tillverkats utan krok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är dit det lutar! Jag måste bara byta kamrem och göra den till ett hyfsat säljskick.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback