Gräsklippar-träning

Igår blev det inte riktigt den träning jag förväntat mig, med Galishimo. Vi skulle vara på ridbanan och träna dressyr, och givetvis ska stallägarna ägna just denna tid åt att klippa gräset runt ridbanan. Med en gräsklippare som hostar, racklar och får motorstopp emellanåt. Den drogs frenetiskt fram och tillbaka i det allt för höga gräset, och Galishimo trodde varje gång att den morrande gjorde små utfall för att få smaka på hans håriga lilla rumpa.

Så det blev gräsklipparträning i stället.

Jag höll enbart på att falla av tvenne gånger så man kan säga att det gick riktigt bra.

Måste säga att min häst blivit vansinnigt toleranstränad sedan jag flyttade hit. Förra sommaren byggde de en maskinhall alldeles bredvid ridbanan och det var ett himla liv med diverse maskiner av både stor och liten storlek, innan maskinhallen var på plats. Sedan är grusvägen som passerar ridbanan en slags kombination av vandrarstråk för hundägare, åkbana för mopedister och cykelbana för cyklister.



I slutet av passet så hade gräsklipparen dock hamnat några meter bort från själva staketet och jag kunde träna galopp på ridbanan. Det blev "Galopp med sidohopp" eftersom Galishimo fortfarande skyggade för gräsklipparen varje, varje, varv... Men vi kunde ju åtminstone utnyttja största delen av ridbanan.

Det är ändå så roligt nu. Jag tränar på att korta upp galoppen på kortsidan av ridbanan, och sedan öka tempot på långsidan. Galishimo svarar upp bättre och bättre på ökningarna och jag märker att han bara blir starkare och starkare. Nu har jag dessutom blivit bättre på att utnyttja och fånga upp hans nervositet, så när han blev rädd för gräsklipparen så krävde jag lite kortare och högre form på honom. Det är bra träning för hans rumpa. Sedan så blev han svettig och nöjd.


Jag passade på att slänga på honom loksele och låta honom dra en pinne som "avskrittning" efter all galoppträning och det gick också bra. Löjligt bra. Vart är hans utbrott? Man borde köpa en ordentlig sele och en vagn någon gång... måste lägga till även detta på önskelistan...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback