Galishimo en måndag

Idag hade jag en lite ovanlig dag då jag mest kände mig besviken och frustrerad. Annars brukar jag ju för det mesta vara supernöjd, på gränsen till överväldigad... ;)

Galishimo var spänd och okoncentrerad under tömkörningen, han lutade sig inåt mot mig och jag hade för ont i handlederna för att riktigt orka fösa ut honom med pisken och vara på alerten med yttertygeln. Jag blev sur både på mig själv och hästen. Sedan provade vi en liggande bom på marken mellan två vita "sockerbitar" och tyvärr så blev det jättejobbigt för honom. Det han är mest rädd för är "sockerbitarna", inte själva krysset. Så även när det inte var ett hinder utan bara en liggande bom mellan de två hinderstödena så fick han lite panik och kastade sig handlöst över
.


Men det är bara att fortsätta tills han slappnar av. Plötsligt händer det. Plötsligt sitter det bara. Precis som cavalettin som vi också körde idag. Den är aldrig några problem. Han bara lyfter på benen och tar dem. Snart är vi där med krysset också. Han har bara tappat lite självförtroende.

Så efter tömkörningen, det lilla krysset, som numer inte är ett kryss utan en liten bom på marken mellan två hinderstöd, så bytte jag övning och så körde vi fjärde passet med loksele. Nu börjar han gilla läget. Det går bra att sela honom i spiltan och jag drar också åt svanskappan ordentligt redan inne i stallet, utan oro för att han ska sparka eller bli rädd. Han verkar rätt så nöjd med sitt nya uppdrag, han tycker ju att det är läskigt emellanåt, men kanske även han vill ha lite omväxling och slippa tänka på det där jäkla krysset...

Vi drog kedjan för andra gången i vår och han verkade helnöjd. Han fick även gå lite ute på asfalten så kedjan skramlade lite extra och det var inte heller några problem.




Sedan backade han in mellan skaklorna och stod snällt och väntade på att jag skulle fotografera honom. Han ser klart mer nöjd ut nu över att stå mellan dem, än vad han såg ut i början.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback