Hem till pappa och De Små Tingens Gud


I helgen var jag och hälsa på pappa och bytte frekvens i livet, en stund. Det är ibland svårt för mig att komma mig iväg, men alltid skönt när jag är där. Pappa bor i Norrlands inland och befinner sig alltid gärna så långt in i skogen som möjligt.

Så jag lullade runt där och var nöjd över småsaker resten av helgen. Och det var inte små "småsaker" när jag tänkte efter, egentligen. Det var Trollforsen. Den är inte en liten sak, verkligen inte. Den är fantastisk.  

Jag ägnade mig även åt att låna en kanot och få paddla iväg motströms en bra bit ut mot sjön, och sedan långsamt driva hem igen, samtidigt som jag lekte med mobilen. Det är inte heller en liten sak. Det är en stor sak. Det är att återvända till de nöjen jag hade som liten. Långt innan mobiler användes. Då gillade jag att både paddla och ro. När jag var liten. Det var på den tiden när den enda i hembyn som hade en mobil körde en taxi, och mobilen hade storleken och tyngden av tre mjölkpaket.


Att få små, små vaktelägg. Det är också små saker som är ganska stora. Vaktelägg anses vara en delikatess i städer och finns på fina restauranger. Men ägarna här i norr hinner knappt äta upp i samma takt som de produceras, på landsbygden.
"Ta dem bara!" sa grannen glatt och räckte över en mindre låda, full med ägg! Jag och pappas sambo Kristina delade dem systerligt i hälften och nu tror jag att jag har 20 av dem! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback