Livet slår olika

När jag köpte lösviktsgodis idag så stod det två andra människor och valde godis. Det var en människa som föreföll vara pappa, till den andra människan som föreföll vara en son, i en ålder på ca tre år. Sonen föreföll även ha ett syskon som inte var med. Pappan lyfte barnet, som sprattlade entusiastiskt i den lilla overallen, och visade sonen alla sorters lösviktsgodis som fanns att välja på, även på de övre hyllorna. Sedan tog han sig glatt och tålmodigt tid att låta barnet välja vilket godis han ville ha. Varje gång barnet pekade på en godisbox så öppnade han den och sa
"Lite till dig.. och lite till [syskonets namn]" och det tog en jäkla tid, och det verkade som pappan njöt av varje sekund. Ungen också.

Det är något med våren. Jag kanske inte hade reflekterat över det för några månader sedan men nu värmer det och svider på samma gång i kroppen, när jag ser dem. Kroppen är fullastad med både glädje och sorg. Ett skepp kommer lastat. 

Jag gick vidare och köpte det plagg jag sett ut tidigare i veckan och njöt av det. Jag är i alla fall frisk. Jag är fin. Och ingen karl tittar anklagande på mig och säger att jag inte kan hålla i pengar (vilket han i sådana fall har rätt i).

Livet slår olika för olika människor. Så är det bara.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet