Det viktigaste

Det känns ju som det blev en konstig vintersäsong då jag mest promenerat med Galishimo. Ibland har jag nästan skämts lite när jag möter de andra ridande tjejerna på stallet över att jag går och går med min inridna häst. Eller när jag pekar på honom och säger att han är vild och galen samtidigt som han håller på att somna i stallgången. Jag känner mig riktigt dum trots att jag får ett otroligt stöd från tjejerna i stallet. Faktiskt har jag inte hört något annat än positiva kommentarer om promenaderna.
"Nu formar du honom till den trygga häst du vill ha. Det där har du igen senare!" sa Johanna nyligen och igår sa Ebba att hon tyckte jag gjorde ett jättebra jobb med honom. Ingen verkar tycka det är konstigt eller ifrågasätter att jag inte sitter upp. Bara jag då. 

Men det är skönt. Jag må sakna ridhus men tjejerna i stallet är guld värda. Stämningen där alla stöttar varandra och visar varandra omtanke är guld värd. Galishimo blir bara lugnare nu på promenaderna. Han går gärna två meter efter mig och slöar lite. På hemvägen kan han bråka men inte mer än 400 meter innan han ger sig, och nu gör han mest bara fula miner, taktar och kastar med huvudet.

Det kanske är tvärtom. Det är på sommarhalvåret som jag gör dom oviktiga grejerna med Galishimo och på vintern som vi tränar på riktigt. Jag tränar ledarskap. Han tränar på att vara trygg med mig och att våga lämna stallet. Vi tränar på att ta oss fram för egen maskin. Vi tränar på att bli trygga med varandra...

Det kanske är det som räknas. Att stå för vart vi faktiskt befinner oss, och jobba på det.




Kommentarer

  1. Skrev ett långt inlägg om hur du peppat mig med din blogg somjag accidentellt råkade ramla över när jag desperat sökte efter hjälp mot ridrädsla på nätet. Tyvärr försvann inlägget och nu orkar jag inte skriva om det. Men ville egentligen bara säga att jag känner igen mig i dig och att jag också kämpar med rädslan för min egen häst. Jag ser fram emot ditt nästa inlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Det är precis för personer som dig som jag skriver :)

      Radera
  2. Jag var ju och red islandshäst i helgen och en tjej där hade precis, i vuxen ålder, börjat rida och köpt häst. Hon hade lite halvsvårt att sitta upp ibland och verkade generad över det. Jag kände bara att jag var så tacksam över att ha fått så mycket insikt från din blogg. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Nej det är inte sådär superlätt och jag är väldigt fascinerad över ridrädsla som fenomen. Det går ju inte jämföra med exempelvis ångesten man hade när man hoppade fallskärm, den var mer lätthanterlig. Faktiskt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet