Hundvakt

Det ligger en 3-årig labrador här hemma. Det är en ledarhund som utbildats i Norge, och ägaren är blind. Vi möttes på ett event i höstas och jag blev väldigt förtjust i hunden...  så nu hörde ägaren av sig och frågade om jag kunde ta hunden en helg då hon hade fullt upp att vara värdinna för ett meeting.

Om ni tror att ledarhundar är kloka, strukturerade och genomlydiga så kan jag säga att hon är en precis vanlig hund. Hon är full med bus. När inte arbetsselen är på henne och hon går i vanligt koppel så är hon precis som vilken unghund som helst. Jag får tänka på lite grejer som att stanna vid trottoarkanter och trappsteg, hålla henne på vänster sida, inte apportera saker eller göra dragkampslekar med henne. Helst ska hon väl inte busa med andra hundar heller då det kan leda till för stora frestelser när hon går i arbetsselen. Men annars så är det inte så mycket restriktioner.



Jag trodde det skulle kännas konstigt med en annan hund hemma, jag trodde det skulle kännas märkligt med en annan hundbädd på Tervens sovplats. I december klarade jag ju inte ens av att placera en julgran i Tervens sovhörna utan att bli uppriven. Men nu går det väldigt bra...

och hundpromenaderna var efterlängtade... 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet