Träningen går super!


Jag har ju tränat i en månad nu. Jag springer på rullband, bara tio minuter per gång, två till tre gånger i veckan, kombinerat med styrketräning. Jag styrketränar lite oftare än vad jag springer då jag tänker att det inte nöter lika mycket på senor och ligament, särskilt inte om jag tar lägre vikter.

Jag kliver upp tidigt på morgonen så jag kan vara på gymet klockan halv sju, så hinner jag på jobbet efteråt. Jag sitter ofta kvar en stund i bastun och smörjer in mig med krämer och njuter av värmen. Det har blivit en perfekt start på arbetsdagen under denna mörka årstid. Man är varm och mjuk och nytränad när man ska sätta sig på kontoret. Händerna är mjuka och varma när man börjar skriva på tangentbordet.

Så det är väl den fysiska och känslomässiga upplevelsen som är viktigare än träningen i sig. Men ändå ger träningen resultat. Dessa små futtiga tio minutrar jag springer gör mig bara starkare och snabbare för varje gång! Från början så orkade jag inte så mycket och blev ganska anfådd, men för varje vecka som går så går det lättare och lättare. Så underbart att få uppleva! Jag hoppas kunna springa lite kortare lopp till våren men ska hålla mig på kortare sträckor. Det gäller att inte överanstränga kroppen bara för att jag varit vältränad för några år sedan och kunde springa hur långt som helst. Det viktigaste är ju att vara rädd om sig.. Och jag vet att jag har tjatat om samma sak i tre månader nu, men jag mår fantastiskt!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback