Hundvakt


På nyårsafton var jag hundvakt åt brorsans hund. Jag njöt för fulla muggar. Eftersom hunden gärna vill skrämmas och göra utfall mot andra hundar, så antog jag utmaningen och var ute på stan med honom en hel del. Vi har nu mött fler hundar än vad han kunnat räkna, och utfallen uteblev helt, på slutet. Eftersom jag ville vara snäll mot andra hundägare så sade jag väldigt högt:
"Stökig hund!" och pekade på brorsans hund när vi mötte andra hundar, så de skulle vara beredd på ett utspel. För det kom ju ett par utspel då han slängde sig på kopplet och vrålade som en skadeskjuten Rottweiler mot den stackars intet ont anande mötande hunden. Varje gång han gjorde utfall så var jag tillräckligt obekväm mot honom, för att han med tiden skulle sluta med denna onödiga skrämselpropaganda.

Men det kändes lite löjligt på slutet när jag ropade "STÖKIG HUND!" Och hur jag vilt pekade på en jättelugn och fin Golden Retriver som inte ens tittade på den andre hunden. Stort framsteg för oss, men ett litet bakslag för min värdighet att vifta med den lugna hunden och påstå att han var stökig. Jag måste ha framstått som helt hysterisk. Golden Retrivers som alltid är så godmodiga, dessutom. Stackars missförstådda hund. Nåja. Vad gör man inte för släkten. Jag hade tid och energi att pyssla med hunden och det kändes väldigt skönt att någon sov på andra änden av sängen, för omväxlings skull.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback