Skönt med framsteg

Ibland så tycker jag framstegen kommer i snigelfart. Inget händer. Igår tränade vi uppsittning från pall igen, (precis som dagen innan) som vi egentligen borde kunna eftersom jag nött denna övning sedan han var tre år gammal. Dock gjorde vi framsteg igår motför i förrgår då han var väldigt lydig och inte alls var lika benägen att stå och studsa på stället, som han gjorde från början.

Uppsittning. Så enkelt men ändå så svårt, om man är en arabhäst med för höga ambitioner. Själv har jag haft en förkylning som gnagt på mig så jag kan inte påstå att energin och motivationen var på topp för egen del.

Ett stensäkert tips att motivera sig är dock att titta på utvecklingen under ett år. Den här första bilden togs för ett år sedan. Och den bilden var jag jättestolt över. Jätte-stolt. Jag var så stolt jag skrev ut den i färgskrivaren och satte upp den på anslagstavlan på arbetet. Som en påminnelse om hur fin häst jag har och att jag nu kan rida honom.


Ett år sedan här ovan. 


Idag så har vi kommit ännu längre, i de små och viktiga detaljerna. Han är mer avspänd och länger stegen bättre. Han har mer styrka i rumpa och bål. Det hela ser mer balanserat och bjudande ut. Såklart vi går framåt!

Jag och Galishimo förra veckan.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback