Jul och bilfärder



En stor del av julledigheten tillbringades i bilen. Jag åkte till min mamma och glädjen blev stor. Jag och mamma åkte tillsammans till min bror och hans familj och alla fröjdades. Jag åkte hem med min mamma och så fröjdades vi hemma hos henne en stund. Sedan åkte jag själv till pappa och Kristina och välkomnades med glädje och välsignelse.

Men all denna fröjd och glädje och lycka innefattade över 70 mils bilkörning. Så mest fridefullt var det nog att samtliga bilar som användes fungerade problemfritt. Särskilt när min lilla Skoda hjältemodigt tuffade genom 29 minusgrader i vackert vinterlandskap, med mig ensam i bilen, och tanken slog mig:
"Vart är jag? Vilken by passerade jag senast? Hm. Om jag får motorstopp nu så vart säger jag att jag befinner mig? Och vem ringer jag?" 

Lyckligtvis fick jag aldrig motorstopp på okänd mark. Och jag slapp frysa ihjäl som snubben som skrev dagboksanteckningarna till bestsellern "Into the wild" där han sakta tynar bort i en liten öde husvagn i Canadas iskalla vildmark.  

....Och glädjen blev stor.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet