Barnfrihet- Lagen i Nebraska

År 2008 så bestämde sig Nebraska för att det inte längre är olagligt att överge sina barn. Tanken var att bortlämnade spädbarn inte skulle dödas eller hittas övergivna på gator och i gränder. Föräldrar som inte klarade av sina spädbarn kunde nu lämna av dem på en särskild plats utan att bli rädda för att bli åtalade. 

Efter några veckor efter att lagen infördes så började föräldrar lämna av sina barn. Problemet var bara att barnen inte var spädbarn, som lagen avsåg, utan äldre barn och tonåringar. Faktiskt så blev inte ett enda spädbarn bortlämnat. Efter några månader hade 36 barn blivit inlämnade och 22 av dessa barn var över 13 år. En 51-årig mormor lämnade en 12-årig pojke. En pappa lämnade av hela sin familj, nio barn mellan ålder ett till 17!

Sedan spred sig ryktet om Nebraskas tillåtande lag och föräldrar började köra från närliggande stater för att lämna bort sina barn utan att bli anmälda. Innan året var slut hade man tagit bort den tillåtande lagen...

Jag bara säger att... finns det en lag om att det är tillåtet att lämna bort sina barn, och finns det en skylt där det står "överge ditt barn här!" så kommer föräldrar faktiskt... att göra det. Det är förvånande. Det måste finnas något med föräldraskap som är väldigt utmanande. Kanske är det inte så tokigt att vara barnfri..

Här hittade jag artikeln!

Jag håller mig till hästen, tror jag...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet