Varför sammanfaller inte universum?

Har ni hört talas om talesättet:
"When you want something, all the universe conspires in helping you."

Ja mamma, jag översätter det. Fast du egentligen kan engelska alldeles utmärkt. Man kan säga att det ungefär betyder:
"När du verkligen vill något, så kommer hela universum att samverka för att hjälpa dig."

Ofta är detta talesätt kombinerat med stjärnhimmel. Stjärnhimmel är viktigt.


Okej, vi har nu konstaterat att talesättet finns. Men är det sant? Jag tycker att det borde vara sant. det är ju ett ganska djärvt påstående så någon form av evidens borde finnas.

Och nu vill jag ju ha en dressyrsadel till Galishimo. Nu har jag bestämt mig. Kosta vad det kosta vill. Den lilla araben ska ha den finaste av dressyrsadlar, trots att våra gemensamma talanger som dressyrekipage är ytterst blygsamma. Men. En dressyrsadel måste det få bli. Till vilket pris som helst. Även om jag kan köpa en ny ponny av tryggare sort för samma pris som den nya dressyrsadeln, så tänker jag följa dressyrsadel-drömmen. Nu är det bestämt. En gång för alla. Här ska sittas fint!

Så. Jag har bestämt mig nu. Universum kan ju hjälpa till. Min kompis Katarina på stallet visade upp sin mobil och läste ett meddelande för mig. En erkänd och uppskattad sadelutprovare från Jämtland kommer hit till Skellefteå för att prova in och sälja sadlar. Redan på onsdag! Universum hjälper mig!

Någon dag senare får jag ett sms att hon tyvärr har fullbokat och att jag måste vänta till den 14 november om jag vill ha någon sadelprovning med Galishimo. Universum fnissar lite nonchalant och säger "Haha, där fick du..." åt mig. För att sadelprovaren hade tydligen ett eget universum som hjälpte henne på andra sätt, som bara innefattade andra ekipage, och inte innefattade att hjälpa mig med mitt nyligt fattade beslut.

Sedan kom jag och mitt universum på att det finns en lokal sadelutprovare på orten som har en butik som är öppen nu på måndag och som jag kan besöka. Hennes universum kanske kan göra en insats?
Nä. Hon är i Tyskland och hämtar sadlar som universum hjälper henne med.
"Du får stå i kö som alla andra." säger universum och ser allmänt arrogant ut.

"Jäkligt falsk marknadsföring." mumlar jag tillbaka.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet