Regn, rusk och ridglädje


Det har varit riktigt blåsigt i veckan, och värre ska det bli, men jag har nu två dagar på raken klivit upp tidigare och ridit en stund innan jobbet. Det har inte blåst lika hårt på morgonen och det är ju även oftast då jag har mest energi. Detta var en större hit än vad jag väntat mig. Helt tyst och lugnt i stallet. Ingen att ta hänsyn till på ridbanan. Bara jag och Galishimo. Det går snabbt att åka dit, snabbt att göra honom i ordning, passen blir precis som jag tänkt mig och planerat upp inför, och sedan är man löjligt glad när man åker till jobbet för att starta dagen.


Galishimo har varit superfin, i mina ögon. Jag gillar verkligen grundövningar och det är nog så svårt för oss att göra. Tempoväxlingar och serpentiner, galopp på volt, han får ställa sig utåt och inåt på volt, galoppfattningar, stora cirklar och mindre cirklar, ökningar och avsaktningar. Det går ju att fila på i oändlighet. Jag tränar på att få honom att svara på mindre och mindre hjälper. Jag tränar på att trampa ned ordentligt i stigbyglarna nu i nya sadeln. Och bra blir det.


Jag köpte ju denna jacka från Hööks i maj. Serrada, JH Collection, och har börjat använda den nu. Den är lite stel och tung så jag gillade den inte riktigt från början, men den är riktigt varm och skön att ha dessa blåsiga blöta dagar! Det är verkligen nu den gör rätt för sig. Den jackan, och ryggskyddet, använder jag lite mer än väntat i höst. Ryggskyddet är fantastiskt lätt, och jag glömmer att jag har det på mig, så det åker nästan alltid på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet