Tack IF försäkringar!


Jag får rabatt varje år från IFs förmånsprogram då jag inte haft några skador på Galishimo de senaste fem åren. Det är ju väldigt tacksamt att jag ingår i förmånsprogrammet, med tanke på att IF fick punga ut med ca 50.000 kr när Galishimo var fyra och skadade sig lite allvarligare. Men tydligen så räknar de in en rabatt ändå, i och med att jag inte behövt hältutreda honom sedan dess. Helt ofattbart att han blev helt återställd.

Jag har ju vänner som haft betydligt mindre skador på sina hästar som lett till snedheter och följdproblem som inte verkar ta slut. Det har börjat med att hästen fått problem med ett ben, och sedan så får den även problem med något av de andra benen som tagit för mycket vikt när det skadade benet avlastats, eller så har hästen stått snett länge och fått spänningar i muskler eller rygg. Eller så har de fått infektioner i sina sår som gjort det hela ännu mer långdraget.

Jag minns hur rädd jag var när Galishimo skulle rehabiliteras efter skadan. Jag fick nästan panik när jag bad om ett bra rehabiliteringsprogram och veterinärerna rådde mig att följa magkänslan när jag skulle börja röra på honom igen.
"Vaddå magkänsla?! Jag kan inget om hästar?! Den här är bara någon som jag råkade spontanköpa och jag vet fortfarande inte vad jag pysslar med!" hade jag lust att svara. Men jag nickade och tänkte att jag får väl bara göra mitt bästa och hoppas på att det var gott nog. Jag tror det tog ca åtta månader innan jag vågade rida honom som vanligt, utan hänsyn till skadan.

Men tydligen så klarade Galishimo sig otroligt bra.

De är så stora, 
så starka, 
och så sköra, 
de här hästarna. 


Bilden är från dagen jag fick hämta hem Galishimo från djurkliniken i Hudiksvall, år 2013. Där fick han opereras och sedan bo ett tag, innan hemgång... en riktigt jobbig tid men det slutade riktigt bra!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet