Övning ger färdighet!

Jag och Björn diskuterade lördagens ritt lite fram och tillbaka och tänkte på olika alternativ inför söndagens ritt. Dressyr på ridbanan går ju bort eftersom han gjort det två gånger i veckan och dessutom presterat jättebra på Equiturum.

Det ena alternativet var ju att helt enkelt välja den lite lugnare ridvägen som brukar ha färre störningsmoment, förutom en enorm lappuggla eller en och annan älg. Det andra alternativet var att köra exakt samma runda igen som under lördagen, på exakt samma sätt, och hoppas att Galishimo sovit på saken. Om han fått fundera lite så är det möjligt att han kommit fram att:
1. Det är inte nödvändigt att hetsa upp sig i tid och otid
2. Efter att jag gjort halt är det lika bra att stå stilla och ge upp för inget kommer att hända på flera minuter.


Jag var faktiskt taggad på att ta exakt samma runda som vi tog igår, och Galishimo hade mycket riktigt sovit på saken! Trots en pågående fotbollsmatch och nästan samma förutsättningar som igår (utom traktor) så gick det hela mycket bättre och kändes betydligt tryggare. Vi kunde trava mycket mer, jag kunde plocka upp mobilen och leka, och Galishimo kunde verkligen göra halt och lugnt stå helt stilla så länge som jag bad honom! Underbart!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet