Transporten som aldrig blir klar

Jag köpte två nya sommardäck till hästtransporten igår. Däck är väl ungefär det tråkigaste som finns att köpa men förmodligen det nödvändigaste om man ska hatta runt med en häst i en så liten låda. De privatpersoner jag köpte hästtransporten av hade ju skickat med två funktionella sommardäck, samt ett mindre funktionellt sommardäck, samt ett fjärde sommardäck med punktering som dessutom hade en annan storlek än de tre andra däcken. Jag håller mig fortfarande lätt undrandes till varför.

Nu har det ju även visat sig att jag använder hästtransporten minst varannan helg så det är ju bra om grejerna fungerar. Jag fick även resten av transportdäcken ombytta till sommardäck, tillsammans med bilens byte av däck. Tack Vianor!

Jag insåg i denna veva att min stackars transport är lite skitig och att en borste och en hink tvättsåpa skulle kunna pigga upp den.


Transporten blev inte alls pigg över denna uppmärksamhet. Den bröt ihop direkt. Färgen på utsidan bestämde sig för att lossna och en sidoreflex föll av, eftersom jag tittade på den. Av någon anledning är väldigt många bultar inte rostfria heller, och stora, rostbruna nilar rann efter kanterna när jag kom med min blöta borste.  Varför man inte väljer att använda rostfritt material när man tillverkar, eller reparerar, en hästtransport är för mig en gåta.


Så det blir ommålning av transporten på schemat framöver. Någon form av rostskyddslack här och var blir det nog också. Eller försäljning. Fast det svider att investera så mycket tid och pengar i en gammal transport och sedan sälja den... det känns ju inte som att de investerade pengarna kommer tillbaka, och jag har ju inte fett med ekonomisk marginal med eget hushåll och egen häst på en inkomst. Å andra sidan kan det vara trevligt att måla om transporten, om vädret är fint och man inte är stressad över annat.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback