Total mankontroll... kanske

Jag pratar inte om att kontrollera Björn nu när jag skriver mankontroll. Jag menar hästman-kontroll. Som ni kanske sett så har Galishimo haft flätor på de senaste bilderna. Jag är inget stort fan av man-fix så det har sett lite sådär ut. Han har strosat runt på lösdriften med flätor och strån spretandes här och var. Jag är inte helt nöjd med den synen.



Detta flätande görs dock inte för att han ser söt ut i flätor, utan det är jag som gör ett försök att utöva total mankontroll. Det finns en och annan som påstår att manen lättare håller sig hel, och att det är lättare att spara ut den på sin häst, om man håller den i flätor. Så det är det jag tror att jag försöker göra. Men det ser lite över-gullat ut. Om det finns ett sådant ord.

Nu har jag även investerat i en skitdyr spray, från Granngården, som påstår sig få alla stående anarkist-hårstrån att buga sig och samla ihop sig för att ställa sig i ledet. Få se om det fungerar...


Efter dagens pillande så är nu alla flätor sprayade och omflätade, och jag tror faktiskt att det såg lite mer ordningsamt ut på flätfronten. Få se nu hur länge jag känner att jag har tid och lust med denna procedur, eller om Galshimo fortsätter klia av sig sin man trots mina insatser.


Fortsättning följer!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback