Busväder och nya pjuck


Regnet har verkligen öst ned. På lunchrasten hämtade jag in Galishimo från hagen för att låta honom få torka upp i lugn och ro innan hovslagaren kommer. Det är så skönt att han börjat växa upp och blivit tryggare. Bara det där att slänga in honom i en box och åka hem för att jobba lite, utan att misstänka att han får nervositetsdiarré eller oroligt börjar vanka runt, är väldigt skönt.

Sedan så blir ju skoningarna bara lättare och lättare. Jag vet inte hur många gånger jag bett hovslagaren om ursäkt för Galishimos korta stubin, när han var yngre. Nu står han så snällt och fint under skoningen, åtminstone de första 25 minuterna. Sedan brukar han liksom vilja 'hejja på' med lite småryck och 'coacha' hovslagaren till att jobba lite snabbare.


Efter att han fått nya pjuck så pysslade jag om hans man och flätade om flätorna. Han verkade njuta av pysslet och stod och småsov. När jag var klar med honom och vi gick tillbaka till hagen så hade vädret äntligen lättat upp. Nu ska det komma en solig och varm riktig sommarvecka, enligt metrologerna. Det kommer att bli helt underbart!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback