Tralopp

Jag försöker planera för det ökade galoppjobbet med Galishimo då han blivit så lätt att påverka i galoppen. Jag har haft funderingar att dela upp galoppträningen i två pass: ett rakt pass då jag jobbar med rakhet och bogförflyttningar, lätta bakdelsvändningar och så vidare, i galoppen. Och ett runt pass då jag ligger på volt, gör lite mer övningar som liknar öppna och sluta, och så vidare. 

Detta med ett rakriktande galopp-pass är ju för att jag är en dålig ryttare och böjer för mycket på honom ibland, när jag rider. Så då vore det bra med fokus på ett rakt pass under ett helt pass så jag får lära om mig att inte leda för mycket med inner tygel. Typ sätta ihop mina händer med karborrebanden på motsvarande arms ärmslut. Går det förresten? Har någon provat? 


Sluta leda din lilla arab med inner tygel! NU! Pronto! 

Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu, hur jag ska komponera passen. Jag tror verkligen på att följa ett förutbestämt program i ridningen, allt mer. Det fungerar bra för både mig och för Galishimo. 

Och han blir verkligen bara starkare och finare i galoppen! Idag har han kämpat järnet med god bjudning så han blev blöt i svett. Han skyggade blott en gång för en maskros och det var som vanligt när han gick ned i skritt och fick lösa tyglar efter galoppen. För det är tydligen lite svårt att slappna av just efter man ansträngt sig. Då poppar reflexerna fram som små efterskalv. Som de där sista popcornen i pannan som poppar när alla andra popcorn poppat färdigt. Stackars liten. 


 Idag jobbade han sig riktigt svettig och glad! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet