Stadigare galopp

 


Galishimo är så rolig att rida nu och det händer massor nu när vi galopperar mer! Förut har galoppen varit "avslutningen" av ett ridpass och detta har vi självklart haft skäl för. Men livet är ju förändring och nu är galoppen huvuddelen av passet, och traven är uppvärmningen och avslutet. 

Det roligaste med galoppen är att den blivit bekvämare! Den är mindre skumpig, stabilare och med bättre bjudning. Jag antar att den helt enkelt blivit bärigare. Det betyder att jag kan galoppera och göra mitt galopp-program och samtidigt prata lite med de andra på ridbanan eftersom Galishimo både är självgående, bekväm och stabil. Inte såhär att jag gör en muntlig avhandling om högmedeltida ekonomi, men att jag kan säga "Går det bra om jag kommer  förbi här på utsidan? Jag tänkte göra en mindre volt där borta vid konen..." och även hinna höra svaret. Förut har jag varit tyst och koncentrerad för att få till galoppen rätt. Nu åker jag mer. 

Sedan följer ju allt med den förbättrade galoppen. Traven får lite bättre sug och och när vi kör galoppfattningar från skritt så märker jag att det går mycket enklare. 

Jag hoppas innerligt att jag kan fortsätta stärka galoppen under hösten och vintern i ridhuset inne i stan, och att vi inte är för spända i ridhuset för att få till ett bra program. Är det många hinder i ridhuset eller uppehåll för kurser blir det lite svårare men vi får se vad jag får till! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet