Program från PT:n och den skummaste träningsvärken

 Ni som följt mig de senaste dagarna läste nog att jag hade bokat en PT för lite mer knävänlig träning på gymet, för att slippa inflammation i knäet. Det blev både sagt och gjort. 

PT:n var en trevlig och mycket musklig och senig tjej som uppenbart älskar att träna. Jag kände redan där en lätt krock. Själv är mitt träningsintresse lite diffust, det går lite på autopilot och jag blir inte stressad om jag gör ett uppehåll på några månader. Hon gav mig i alla fall ett gediget program och gick igenom en uppsjö övningar för att jag skulle träna upp min bål. Bland annat övningar som liknar dessa: 




Det är bål, det är höfter, det är rumpa. Det är sneda magmuskler och lite av varje. Alla övningar jag brukar skippa var där. Hon anade intuitivt vart jag fuskat. Min insida suckade men jag insåg att jag ju betalat för ett träningsprogram och hon gav mig precis vad jag betalat för att få. Hon gav mig övningar jag inte brukar göra och instruerade mig i dem. Det hade väl knappast varit värt om hon bara gav mig bekanta övningar som jag redan kände till. Ungefär som att ta in en dressyrtränare för att rida övningar man redan kan. 

Sedan kommer vi till kapitel två: träningsvärken. Den är skum. Jag brukar älska träningsvärk. Ni vet, när man tränat låren och känner att 
"AHH vilket kvitto på ett bra träningspass jag känner nu i låren, när jag i efterhand går upp här för trapporna, nu bränner det precis där!" vilket är en skön och fullt hanterbar känsla. 

Man tränar låren = det bränner i låren. Toppenkänsla. 

Om man däremot tränar magmuskler, bål, coremuskler eller vad det nu heter, så känner man: 
"AHH det känns inte bra att gå i trapporna och lidandet är fördelat på ... på .. precis överallt och ingenstans...."

"...Är vilrummet på jobbet ledigt?!" 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet