Snart klar med köket!

 Björn bytte bänkskivor och hjälpte mig upp med luckorna idag. Snart har jag mitt kök tillbaka igen! Vi har en lucka och en låda som står och torkar i hobbyrummet och jag har bättrat på med färg där det råkat lossna vid borttagning av tejp. På vissa vita områden kommer jag att behöva måla några gånger till. Men i det stora hela så får man en jättefin känsla för köket nu! 

Här är inget kvar av färgerna för två veckor sedan. Jag har målat den bruna basen, målat in den på baksidan av luckorna (nix, det är inte vägg där) samt målat kaklet, luckorna och luckväggarna vita. Sedan blev det turkosa detaljer och hyllor. Så sjukt mysigt det blev! 


Björn har bytt bänkskivorna och tog även skärbrädan till jobbet och slipade upp den, innan han lämnade tillbaka den, den blev som ny! Jag har aldrig använt skärbrädorna i mitt kök för de har alltid varit ganska ofräscha och välanvända. Men nu är de ju hur fina som helst! 


Jag är så glad att jag gjorde mig det lilla extra besväret att måla insidorna av lådorna turkosa också. Det ger ett så fint intryck när man drar ut dem. Lite extra omsorg. 

Tidigare såg ju köket ut såhär men nu tycker jag köket fått lite mer liv och personlighet. Så snart alla luckor och skåp är på plats och jag piffat lite extra så ska jag ta en bild från samma vinkel. Men det är inte bråttom med någon slutfinnish för min del, jag är nöjd bara jag kan lägga tillbaka lite köksprylar från golvet i sovrummet tillbaka till skåphyllorna igen. Det vore toppen... 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet