Schemat för köksrenovering

Jag råkade gå bananas igår och började måla handtagen vita på köksluckorna, och även de mindre luckorna för småskåpen. Dessutom hade jag köpt en ny väggfärg på Coop och kunde inte vänta tills senare utan var bara tvungen att börja måla väggen i köket ett varv på kvällen. Sedan började det sakta krypa på mig hur mycket jobb det faktiskt innebär att måla om köket, särskilt om det ska bli som jag vill ha det. Bland annat är innerskåpen inte festliga någonstans och någon har verkligen slarvigt hafsat på med färg här och var, där den blå underfärgen skinit igenom, och ibland inte målat alls. Det märks ju inte när skåpen är stängda, men när man öppnar dem så ser det lite skabbigt ut. 

Att måla köksluckorna kommer ju att ta mycket tid. Först måste jag rengöra och sandpappra dem på ena sidan, sedan måla ett varv, låta torka i åtta timmar, måla ett varv till - sedan VÄNDA på skåpluckorna och göra samma process en gång till. Måla, torka, måla igen. Alltså måste varje enskild skåplucka målas fyra gånger med 8 timmars torkning mellan varven. Det är sju eller åtta skåpluckor som måste målas, det blir sammantaget minst 28 lager färg!

Jag har tagit upp ett begränsat utrymme i bostadsföreningens hobbyrum, dvs ett större bord, så jag kommer nog bara att kunna göra 3-4 skåpluckor per gång. Det blir väldigt mycket målning av skåpluckor. Plus att jag jobbar heltid. Plus att jag har en häst. Plus att jag går på gym. 

Nej, gymträningen måste jag välja bort de här två veckorna, det är helt enkelt inte möjligt att genomföra. 

För att jag inte ska bli helt tokig så har jag gjort ett schema och försökt förlägga ca två till fyra timmars jobb per dag, och lite mer på helgerna. Men som det är nu har jag räknat upp till 42 timmars jobb, fördelat på två veckor, om jag verkligen vill ha köket som jag tänkt.

Schemat på köket är också till för att hindra mig från att göra för mycket på en gång, så jag inte börjar spurta, blir utmattad och totalt less på uppgiften. Jag ska också försöka flexa ut tidigare rån jobbet så jag inte stressar för mycket för att hinna med allt. Jag vill ju verkligen motionera Galishimo också. 

Idag ska jag alltså köpa mer vit färg och prylar och måla första varvet skåpluckor. Sedan blir det en lätt själadödande skåplucke-vecka men det kommer det att vara värt.  


Kommentarer

  1. Kan du posta före-bilder och sedan på resultatet? Tycker att det är väldigt intressant med före- och efterbilder på sådana här "renoveringar." ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, du fick de bilder jag hade på messenger. Jag har tyvärr inte tagit så mycket före och efterbilder men ska bli bättre på det!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet