Hej Knäinflammation!

Hej och hå vad snabbt det gick att dra på sig en skada. Jag har genomfört 7 försiktiga pass och vaknade i natt av att jag hade ont i höger knä, så pass att Alvedon eller Ipren inte hjälpte. Kanske även relaterat till att jag tagit cykel i stället för bil både till jobb och stall, nu under jobbstarten. Trots bara fem timmars sömn så blev det omöjligt att somna om, på grund av smärtan. 

 På ett sätt är detta lite tråkigt, men på ett annat sätt lite skönt. Jag har cyklat till jobbet och till stallet och sade igår kväll till en kompis att det kändes lite väl mastigt att cykla in till stan, träna på gymet, jobba heltid, cykla hem, cykla till stallet, rida och cykla hem igen. Men jag hade lite svårt att veta vad jag skulle plocka bort. Nu kom svaret av sig själv: Allt knärelaterat måste plockas bort. Omedelbart. Jag räknar dock inte ridningen som knärelaterad aktivitet. 

Jag hoppas dock kunna börja cykla till jobbet så snart som möjligt då det är lite billigare. Jag tog bilen till gymet nu på morgonen och försökte sätta igång med lite maskiner, men blev förvirrad över vart jag skulle klicka på skärmarna för att få rätt motstånd, det kändes krångligt och jag fumlade fel med inställningarna. Jag gick till receptionen och beställde en Personlig tränare att ge mig ett knävänligt styrketräningsprogram och plocka bort konditionsträniningen. 


Jag tror att det är en vanlig inflammation vid knäets övre ledbandsfäste, på insidan, och inget inuti knäet i alla fall, det borde räcka gott med lite vila och försiktig igångsättning. Jag hade lugnt kunnat träna på denna smärta men börjar ju lära mig att ta små signaler på allvar. 

Jag fick en PT-tid redan i morgon, så skulle jag få något trevligt program att följa. Sedan tänkte jag försöka återuppta cyklingen till jobbet åtminstone, för att spara lite parkeringspengar. Och så får jag väl dra ned från fem gympass i veckan till tre pass i veckan. 

Det blir nog bra trots att det kan kännas lite ovant från början. Jag ska verkligen försöka vara uppmärksam på kroppen och vara lite mer mentalt flexibel när jag tränar. Förra året drogs jag ju med dåliga knän halva hösten och bet ihop och körde på så gott jag kunde ändå. Det var det inte värt, såhär i backspegeln. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet