Övningskörning med tungt släp

I helgen har jag tränat med släp igen. I lördags hamnade jag främst i en situation då jag bara ville örfila mig själv varje gång jag gjorde fel, jag var fruktansvärt frustrerad och backade nog bara snabbare och rattade häftigare ju tröttare jag blev. Men i söndags så tog jag hjälp av Ulf, en gammal lastbilschaufför som hjälpt mig förut när det knipit. Som för tre år sedan när jag behövde byta golv på transporten.

I söndags satte han ut koner på marken i ett industriområde och sedan satt han tålmodigt bredvid mig i bilen och coachade mig. Sedan fick jag backa runt hela industriområdet och ta mig mellan lastpallar och presenningar. Det gick betydligt bättre än dagen innan och jag fick verkligen upp självförtroendet.

Så efter dessa två dagars backning så gjorde jag min andra körlektion på trafikskolan nu på morgonen, igen. Allt gick betydligt mycket bättre, delvis eftersom jag fick en ny körlärare. Den nya körläraren kom jag  mycket bättre överens med. Den nya körläraren var lite mer avslappnad och blåste också lite självförtroende i mig. Det är skillnad på människor och människor. Vilken typ av människa som jag ska köra upp inför senare under hösten, vet vi ju inte ännu.

"Nämen du kan ju det här..." sade körläraren väldigt lugnt, och sedan åkte han glatt med, och vi trillade oss genom korsningar, enkelriktade gator, backade runt hörn, snurrade i rondeller, och donade på. Jag märkte inte ens att jag övningskörde. Jag fick aldrig den dåliga magkänslan och det gnagande dåliga självförtroendet, som jag fick förra gången.



"Du behöver ju inga körlektioner. Och du kan ju definitivt backa med släp, du har ju stenkoll. Boka in dig direkt på en uppkörning efter att du klarat teorin, det är inget att vänta på." sade han.

Så vi får se hur jag gör, jag ska ju klara teoriprovet också...

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet