Galishimos träning

Igår red jag både Galishimo och Måns. Det kändes riktigt bra och båda hästarna fick ganska korta pass. Galishimo ska ju stärka sitt vänstra bakben och vi har fått en övning sedan förra träningstillfället. Övningen går ut på att vi ska galoppera rakt fram i en linje, men vänster bakben ska landa lite mer mitt under kroppen på Galishimo. Som en svag "öppna" i galopp, som det heter. Jag brukar kalla det "liten sladd på rumpan"

Jag kan säga såhär: Galishimo orkar inte göra det så många gånger och han blir väldigt, väldigt trött av det. Och det respekterar jag givetvis och ser till att han får vila och att passen blir ganska korta.

Här galopperar vi rakt framåt men som ni ser är Galishimos rumpa riktad lite åt höger så hans vänstra bakben måste in mer under kroppen och därmed ta mer vikt. Jobbigt, jobbigt, för en liten arab! 

Det är ju fruktansvärt coolt att vi kan göra små öppnor i galopp! På hans sämsta sida, dessutom! Det är ganska avancerat! Det känns som att han är ganska välskolad, och det får jag allt oftare höra.  Förutom den där lilla grejen att han inte gillar väggar eller staket, fjuckar ur ibland, och fortfarande lätt blir otrygg, så är han ju verkligen svinkul att rida.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet