Det heter jobb för att det är jobbigt

Jag har haft några riktigt tuffa jobbdagar, och de senaste fyra arbetsdagarna har jag jobbat ca 12 timmar per dag. Jag håller på att utbilda hundratals chefer tillsammans med en kollega från en annan avdelning, om ett nytt avvikelsesystem, och vid sidan om jonglerar jag med mina utredningar med stöd av lex Sarah. Det är tufft just nu, milt uttryckt, men det är snabbt övergående och redan nästa vecka blir lugnare och veckan efter det betydligt bättre. Och jag har en massa plustimmar på mitt jobbkonto som jag kan ta ut och använda för långa lunchritter till vintern på Galishimo. I det stora hela är jag helnöjd. Just nu ingår jag i ett team av kollegor som är otroligt trevliga och stöttande i både högt och lågt, och då får man den energi man behöver för att tuffa på och göra sitt allra bästa. Det kan faktiskt vara mer stressande om det är tvärtom; mindre belastning av arbetsuppgifter - men kollegor man inte känner sig trygg med, skapar mer stress, åtminstone hos mig.

Galishimo får helt enkelt stå åt sidan en liten stund. Det är när jag inte respekterar arbetsbelastning och tänker "Jag hinner ju ändå åka till Galishimo nu på kvällen..." som jag långsiktigt blir trött på riktigt och kan gå i sank. Galishimo finns kvar och mår bra, just idag tittar Ebba till honom.

Jobbet går före hästen, så är det bara. Och systemet med flextimmar är en fantastisk förmån. Varje extra timme jag jobbar kan jag ta ut vid något annat tillfälle när jag vill vara ledig.

Förut trodde jag förresten att stallet var återhämtning för mig. Det är det inte. Att ligga i sängen och surfa, ha lite tråkigt, och somna tidigt är återhämtning. Stallet är en rolig aktivitet som ofta ger mig energi, men är man intryckstrött eller hjärntrött så ska man stimulera sig så lite som möjligt.

Jag visste nog detta intuitivt när jag var yngre, men jag började köra över mig själv när jag blev äldre. Nu är jag nära 40 och inser att slappande är tokviktigt, om jag vill må bra.

Så - det blir en tidig kväll ikväll. Jag har bara ett öra mot mobilen ifall Ebba undrar över något med Galishimo. Eller om Galishimo undrar över något med Ebba.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet