Det går bra nu!

Jag och Galishimo var ute med Ebba och Rand idag med. Det regnade och jag glömde bort att torka ren linsen på min actionkamera så det fanns inte så många bilder att hämta därifrån. Det går otroligt bra med Galishimo nu. Han är väldigt positiv och trevlig. Blir det lite spännande så håller jag bara fast mig i sadelknoppen. Han gör egentligen inga konstigheter alls utan vinglar bara lite och tar upp halva ridvägen för att glo på saker, men annars så är det inga tvärnitar eller större problem och jag kunde i princip ha lösa tyglar hela vägen, både fram och tillbaka. Dagens mål var att galoppera minst några steg med Galishimo, men när jag tittade på filmen så galopperade vi i nästan två minuter. Jättetrevligt! Nu har vi ju galopperat förut, och han har ju kunnat det hyfsat bra, men i vintras kom vi inte riktigt igång på grund av all blåst, att jag var småsjuk, och mitt jobb, så nu har vi fått backa några steg. Å andra sidan kan jag ha honom på lösare tyglar nu vilket är mycket bekvämare. Han har dessutom redan tappat lite vikt och det känns jätteskönt. Mindre risk för fång!

Vi träffade även på tåget under ridturen, och det blev perfekt träning. Vi hörde tåget i god tid och jag hann kliva av och göra mig redo. Galishimo hoppade snällt över ett litet dike för att få lite distans, och stod fint och tittade på tåget. Ebba och Rand var stencoola och stod kvar precis som vanligt när tåget blåste förbi. Galishimo gjorde samma fina skutt över diket när vi skulle upp på vägen igen så det känns verkligen som han börjat använda bakbenen bättre.

Efter tåget var det bara att sitta upp igen och rida på som vanligt. Det brukar inte heller gå så bra för Galishimo brukar drabbas av akut hemlängtan efter att han mött tåget. Men nu höll han sig nära Rand och ville vara där han var. Jag var otroligt nöjd efteråt.


På torsdag eller fredag ska jag försöka löslongera honom och förhoppningsvis hoppa honom lite igen, det bidrar nog till viktminskningen. Få se hur han skjuter ifrån sig denna gång!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback