En blåsig superritt

Det har blåst sex sekundmeter idag och jag var väldigt nervös innan jag och Ebba skulle ut och rida. Galishimo brukar inte vara enkel i blåsten. Under flera års tid tog jag aldrig ut honom ur hagen när det blåste mer än sju sekundmeter, för han var så sprattlig, och det kändes inte säkert att hålla på med elektriska linor vid hagen när man inte litade på hästen och var rädd han skulle lyckas trassla in ett ben eller något i dem.

Men det var gamla synder och Galishimo var mer än väl motionerad idag. Igår hade vi ju en helkväll och idag borde det inte pysa ut så mycket överskottsenergi. Och så hade vi ju Ebba och Rand med oss. Ebba ville rida barbacka. Hon och Rand är inte typerna som jagar upp sig för lite slamrande lastvagnar och fladdrande höpåsar. Nehej då. De körde på som vanligt. Det är därför de är så bra ridsällskap till mig och Galishimo.




Galishimo var också väldigt lugn. Jag kände redan vid uppsittningen att han inte hade bråttom någonstans. Jag red runt på ridbanan och han verkade inte särskilt intresserad av fladdret, men jag rös när det stormade till och ven i plast och metall utanför ridbanan. Ebba och Rand galopperade runt obrytt.
"Jag står här och tittar på en stund..." harklade jag mig ursäktande och gled diskret av Galishimo.



Sedan gick vi ut ur hagen, förbi höbalarna och jag kände mig redo att sitta upp. Sedan följde ett supertrevligt pass där Galishimo verkade helnöjd med livet. Han stirrade ytterst lite, förutom på några enstaka saker som han tyckte inte borde vara här idag eftersom de inte var här förra veckan. Galishimo är en stjärna på Memory. Han kommer ihåg allt. Han skvallrade om några avverkade träd, och en hiskeligt ondskefull kvinna med sitt rullande massförstörelsevapen... eller om det var en barnvagn. Men i övrigt var han kanonfin. I blåsten!
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback