Longering och själavård

Jag har varit väldigt självbelåten på bloggen ett tag nu, och nu fortsätter vardagsskrytet. Jag har inte ens mage att hålla låg profil. Jag longerar, löslongerar och hoppar Galishimo under ett pass i veckan nu. och veckans pass inföll denna fredagkväll. Vi har ju många år av longering i bakfickan och trots att det inte varit ett tydligt mål för mig så har det blivit så mycket bättre. Numera kan jag inte ha annat än ett brett leende på läpparna när jag longerar honom.



Jag är som en sol och han är planeten som cirkulerar runt mig. Hela tiden är han fokuserad på mig, och vad jag vill. Han orkar galoppera på ett helt annat sätt i år och bär sig så mycket mer balanserat. Jag kan skicka ut honom på en stor volt, eller locka in honom på en pytteliten volt, allt i en taktfast galopp. Det är så nära dans man kan komma. Bilderna är gamla från en tidigare löshoppning, men upplevelsen är bara någon timme gammal.


Dessutom stod han vid utgången och väntade hoppfullt på mig, bara vid ljudet av min röst. Jag hade inte ens hunnit locka på honom förrän han upptäckt mig, och när jag väl ropade så kom det en dov gnäggning från honom, och ett glatt huvudkast. Om man känner sig som ett urlakat skräp efter en arbetsvecka, så känner man sig plötsligt som en flicka på sju år som fått sin enhöring. Jag undrar om jag någonsin kommer att få ha en häst som Galishimo igen. Han blev ingen prestationshäst, men väl en själahäst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback