Han blir bara bättre!


Galishimo var awesome även igår. Igår följde han fyrkantsspåret utan knussel. Utan knussel! Han har knusslat med staketet sedan första dagen. Månad ut och månad in. År efter år. Han har aldrig gillat staket och väggar. Antingen spontankastar han sig från staketet eftersom det "plötsligt kom för nära" eller så har han skjutit ut bogen för att komma ifrån staketet, eller så har han, som han vanligen gör, töltat med näsan i vädret och visat sitt missnöje. Tölt är det närmaste jag kan komma när han travar orent i ren protest. Bara för att visa hur kränkt han är. Samtliga symtom brukar upphöra om man ökar avståndet till staketet med en halvmeter eller så. Eller så får man vänta 20 minuter tills han börjat slappna av i jobbet. Eller vänta till en riktigt varm sommardag då han har paltkoma av grönbetet.

Men inte igår. Som en ridskoleponny travade han omedelbart nöjt och avspänt nära staketet. Lite förvånat kunde jag länga tyglarna och åka med. Resten av passet var även det fantastiskt. Jag fick avbryta efter en halvtimme då jag hade ont i huvudet och inte kände mig frisk. Men ändå gick jag därifrån med ett stort leende på läpparna. Han blir bara bättre!

Jag ägnade en tanke åt simmerskan Sarah Sjöström som just tagit ett världsrekord i fjärilssim. Hon berättade på TV att det tog henne sex år att slå sitt eget rekord. Sex år att slå sig själv! Det är den inställningen som gör en vinnare! Om det dröjer sex år tills nästa gång Galishimo travar avspänt efter fyrkantsspåret så gör jag korv av honom! KORV!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet