Alla mina klienter har varit fantastiska

Jag har jobbat i tio sammanhängade år nu! Jag har aldrig varit sjukskriven mer än en vecka och har aldrig haft en semester längre än fyra veckor, under dessa tio år.

Jag har alltid arbetat med socialt utsatta människor. Jag har varit socialsekreterare, psykiatrisamordnare, frivårdsinspektör och nu utredare inom Lex Sarah. Jag har arbetat med människor med diagnostiserad psykopati, män dömda för våldtäkt, människor dömda för andra grova brott, människor i aktiva psykoser, unga pojkar i haschpsykoser, missbrukare av alla de slag, personer med schizofreni, med instabil personlighetsstörning och paranoida människor. Ofta både män och kvinnor med flera av dessa epitet samtidigt. Ibland med andra funktionsnedsättningar som gör att de inte alls tänker som oss.

Jag har aldrig någonsin sekretessmarkerat min adress. Jag har till den största delen haft en öppen blogg där jag skriver om mitt liv, som det ser ut utanför mitt arbete. Detta har aldrig, någonsin missbrukats av någon klient. Ingen har någonsin ringt utanför arbetstid. Ingen har någonsin klivit över min professionella gräns till att nämna min privata. Ibland har någon klient nämnt att de googlat mitt namn innan första mötet, för att veta vem jag är, och att de blivit väldigt lättade när de hittat min blogg.
"Du är ju också en sån där precis vanlig människa..." sa en klient lättat, för några år sedan. 

Nu när man läser om alla oroligheter i världen, om kvinnor som kidnappas och dödas, om männen som högg ned två oskyldiga människor på IKEA, så vill jag bara säga att


Ni skulle förundras om ni visste 
hur många människor där ute
som gör sitt allra yttersta
för att vara så bra människor som möjligt.

.

Kommentarer

  1. Så otroligt fint skrivet och beskrivet! Jag är inte särskilt förvånad dock. Jag både känner och känner dig inte, men du är ärlig med vem du är. Med ärlighet kommer man väldigt långt. <3

    /Fru Direktör Victoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Victoria! <3 Ja, jag tror hemligheten är att hålla sig lite mjuk och nyfiken i sinnet och inte bli kantig med åren. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet