Höstpromenad

Idag skulle jag ut med Galishimo på en runda vi inte gått på länge. Det är vinterpromenaden som jag gick med honom i sex månader i vintras eftersom han var för vild för att ridas då. Men nu har han inte gått där på länge, och vintern kommer ju kanske även i år, så jag tänkte att det vore bra med en ny introduktion.

Galishimo var rädd för löven, för stenarna, för metallskrot i diket, för rotvältor, för träd, för kvistar, för får, för bilar långt där borta på andra sidan ett fält, för husvagnar och lador. Han var väldigt lydig och jättefin, men samtidigt väldigt spänd och jag kände flera gånger hur reflexerna drog som elstötar genom kroppen på honom. Och det är ju just det jag inte riktigt fixar... jag börjar spänna mig för att jag minns när han var liten bäbis och de där "rycken" urartade till rodeo, och jag har svårt att ta till mig att han vuxit upp och blivit jättefin. Trots att allt går bra, så får jag ont i magen och förlorar en massa energi.

Så Per fick rida i stället och jag gick tryggt bredvid Galishimo och visade vägen. Det fungerade alldeles utmärkt. Per har ju knappt ridit någon annan häst någonsin, så han tror ju att allt är i sin ordning när det går små elchocker genom den lilla hästkroppen, och att det inte är något mer med det. Den okunskapen tänker jag utnyttja till fullo!


Snart galopperar jag och Galishimo ensam efter vägen som ingenting. Förr eller senare händer det. Förmodligen senare. Men då ska jag länka till det här blogginlägget och skriva "Minns ni?!?" 
 


Kommentarer

  1. Tur att min okunskap kan användas av någon med kunskap om hur man använder okunskap, för att lära en häst förstå att allting i naturen egentligen inte är maskopi med varandra vars främsta mål är att utrota hästen som art från denna jord ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är du riktigt RIKTIGT säker på att det inte är en konspiration...?! ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet