Fredbo's Garmin och dagdrömmar

Igår upptäckte jag den vackraste ponnyhingsten i Europa. Åtminstone i mitt tycke. Fredbo's Garmin. Tio centimeter mindre än Galishimo och full av schwung och elegans. Han är lika gammal som Galishimo och har aldrig förlorat en tävling. Lika mentalt stabil som en tegelsten. Tillräckligt okänd för att avkommorna ännu inte ska bli onödigt dyra. Som en stor häst i ett litet format.

















Om det någonsin blir två hästar i framtiden så kommer jag att följa Garmins avkommor med stort intresse.


Tyvärr är har jag ju den där mänskliga egenskapen att jag alltid vill ha mer, helt oavsett vad jag har. Denna "vill ha mer - bättre - coolare" - instinkten är förmodligen väldigt djupt nedärvd med tanke på att hela mänskligheten övertagit hela planeten på rekordtid. Vi har stridit med livet som insats och seglat över okända hav på hyfsat primitiva farkoster. Förmodligen gjorde vi allt detta för att vi ville ha mer. Mina anfäder har bokstavligt talat klivit över lik för att de vill ha mer. Idag kliver folk fortfarande hejvillt över lik för att de vill ha mer. Den känslan försvinner inte bara för att man skaffar mer. Den är djupt ingraverad.


Så om jag mot all förmodan köpte en fantastisk avkomma efter Garmin så skulle jag förmodligen vara otrogen mot även denna häst och dagdrömma om någon annan. Förmodligen skulle jag titta på annonser och muttra


"Varför envisas jag med små hästar och ponnier när de fräckaste hästarna är stora?!"




Det var någon lyckoforskare som hävdade att ett av de bästa sätten att hålla sig lycklig var att inte byta dröm för ofta, utan hålla sig fast vid den dröm man hade från början. Och vem vet. Nästa år kanske Galishimo och jag är redo för tävlingsbanan? Det går ju framåt!









Kommentarer

  1. Jag har lite samma problem.. kan inte sluta läsa hästannonser fastän jag har helt tillräckligt med hästar.. titt som tätt hittar jag något nytt kap som skulle passa in i vår lilla familj.. tur att Gubben har evtt att säga ifrån.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha.. ja det är tur ibland om man har någon som ramar in en!! :D Jag har tyvärr ingen som säger ifrån... förutom plånboken ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet